علیرضا زالی در مراسم ایران دخت که به مناسبت گرامیداشت مقام زن و مادر در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک این روز گفت: وجه نامگذاری این روز ولادت حضرت زهرا (س) است که علاوه بر فرازهای مهم زندگی وی، سیره سیاسی و اجتماعی ایشان بسیار مورد توجه جهانیان است.
وی تصریح کرد: حدود ۷۲۰ استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه، خانم هستند که از این تعداد ۱۲۰ استاد تمام و ۲۰۵ دانشیار خانم سهم ۱۳ دانشکده دانشگاه است. زالی ادامه داد: همچنین ۶۰ درصد دستیاران تخصصی خانمها هستند و ۵۲ درصد دانشجویان کل دانشگاه را دختران تشکیل میدهند. رئیس دانشگاه با بیان اینکه از ۱۵۰۰ دانشجوی نوورود نیز ۶۹۰ دانشجو، خانم هستند، گفت: از طرفی ۶۰۲ بانوی سرپرست خانواده در دانشگاه فعالیت دارند. رییس دانشگاه با تاکید بر لزوم پررنگ شدن نقش بانوان در حیطههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، خواستار کاهش شکاف جنسیتی در فرصتآفرینیهای شغلی شد. رئیس دانشگاه همچنین بر لزوم برنامهریزی برای مرتفع کردن تجرد قطعی، کم اشتغالی و بیکاری، آسیبهای اجتماعی و فقر اقتصادی به عنوان عوامل تهدید کننده زنان در جامعه تاکید کرد. زالی همچنین با اشاره به اینکه شش میلیون زن سرپرست خانواده در کشور وجود دارد، ضرورت برنامهریزی برای یافتن شغل مناسب برای این افراد را یادآوری کرد. زالی در پایان به شایستگی زنان ایرانی اشاره کرد و گفت: زنان در خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نقش مهمی را ایفا کردهاند و این نشان از توانمندی بانوان سرزمین دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در جامعه ایرانی، زنان کمتر از مردان به سلامت خود توجه میکنند، گفت: از هر هشت زن ایرانی یک یا دو نفر سالانه در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند و بسیاری از مبتلایان نیز زمانی به مراکز درمانی مراجعه میکنند که بیماری در وضعیت پیشرفته است.
به گفته زالی، ۷۰ درصد سرطانها در زنان قابل پیشگیری است. زالی از ابتلای سه تا چهار میلیون بانوی ایرانی به آندومتریوز خبر داد و گفت: این بیماری نیز باید مورد توجه قرار گیرد. وی با اشاره به اینکه زنان در دوران پساقاعدگی نیز از نظر اجتماعی و روانشناختی دوران سختی را طی میکنند، گفت: با وجود اینکه میانگین طول عمر زنان بیشتر از مردان است، اما این حقیقت به معنای بالاتر بودن کیفیت زندگی آنان نیست.
ضرورت افزایش مشارکت زنان در اجرای برنامههای غربالگری سرطانرئیس دانشگاه با اشاره به اینکه بسیاری از بیماریها در فرم زنانه سختتر هستند، عنوان کرد: سرطان روده بزرگ، سرطان معده و تیروئید از سرطانهای شایع در زنان هستند که همگی قابلیت پیشگیری دارند، از همینرو به مشارکت بیشتر زنان در اجرای برنامههای غربالگری نیاز است. رئیس دانشگاه از ارایه بستههای پیشنهادی در حوزه زنان به همت دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه خبر داد.
وی با بیان اینکه کاهش ساعات کاری یا امکان دورکاری برای شغلهای غیراورژانسی از مواردی است که در بسته پیشنهادی به آن اشاره شده است، گفت: با توجه به قانون جوانی جمعیت این پیشنهادها ظرفیت آن را دارد که مورد بررسی جدیتر قرار گیرد. به گفته وی، نیاز است نمایندگان امور زنان و خانواده در مراکز تابعه دانشگاه نیز در این زمینه نظرات خود را اعلام کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان عنوان ایران دخت را نیز عنوانی شایسته برای این مراسم دانست و یادآور شد: ایران دخت همسر فریدون، یکی از پادشاهان ایران باستان بود که نقش پررنگی در حکمرانی ایفا کرد و دخت در زبان پارسی باستان به معنی چهره، قیافه، اصل و بن است؛ مادران ایرانی ریشه ما ایرانیان هستند و این عبارت اینجا معنا پیدا میکند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آمار ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آمار ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی"، کلیک کنید.