13علت درد ماهیچه پا در شب
یک یا چند عامل زیر – همراه با فیزیولوژی فردی شما – می تواند علت پا درد در شب و دلیل این باشد که درد پا در شب را احساس کنید.
اختلال در دیسک کمر
دیسک بیماری است که می تواند در هر نقطه از ستون فقرات رخ دهد ، اما اغلب در قسمت کمر اتفاق می افتد. گاهی اوقات دیسک برآمده ، بیرون زده یا پاره شده نامیده می شود. این یکی از مهمترین دلایل کمردرد و همچنین درد ماهیچه پا در شب یا “سیاتیک” است.
بین 60 تا 80 درصد از افراد در دوره ای از زندگی خود دچار کمردرد می شوند. برخی از این افراد دچار کمردرد و درد پا ناشی از دیسک فتق می شوند. اگرچه دیسک فتق می تواند بسیار دردناک باشد ، اما بیشتر افراد فقط با چند هفته یا چند ماه درمان غیر جراحی و مراجعه به متخصص ارتوپدی احساس بهتری دارند.
نوروپاتی دیابتی
نوروپاتی دیابتی نوعی آسیب عصبی است که در صورت ابتلا به دیابت می تواند ایجاد شود. قند خون بالا (گلوکز) می تواند به اعصاب بدن آسیب برساند. نوروپاتی دیابتی اغلب به اعصاب پاها آسیب می رساند. بسته به اعصاب آسیب دیده ، علائم نوروپاتی دیابتی می تواند از درد و بی حسی در پاها گرفته تا مشکلات سیستم گوارشی ، دستگاه ادراری ، رگ های خونی و قلب باشد.
برخی از افراد علائم خفیفی دارند. اما برای دیگران ، نوروپاتی دیابتی می تواند کاملاً دردناک و ناتوان کننده باشد. نوروپاتی دیابتی یک عارضه جدی دیابت است که ممکن است تا 50٪ افراد دیابتی را درگیر کند. اما شما اغلب می توانید با مدیریت مداوم قند خون و یک سبک زندگی سالم از نوروپاتی دیابتی جلوگیری کرده و یا پیشرفت آن را کاهش دهید.
عدم کشش کافی عضلات
برخی محققان نظریه پردازی کرده اند که سبک زندگی مدرن ما مقصر است. در حالی که اجداد ما زمان زیادی را به حالت چمباتمه زدن می گذرانند – موضعی که باعث کشش تاندون ها و عضلات پا می شود – زندگی معاصر بیشتر نیاز به آن را برطرف کرده است. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سبک زندگی بی تحرک باعث کاهش طول و تحرک عضله و تاندون می شود که ممکن است منجر به گرفتگی و علت درد ماهیچه پا در شب شود.
خوابیدن در وضعیت نامناسب
کارشناسان دیگر مشاهده کرده اند که هنگام خوابیدن ، پا اغلب در وضعیت نادرستی قرار میگیرد. هنگامی که پا برای مدت طولانی در وضعیت نادرستی قرار می گیرد ، حتی حرکات کوچک پا می تواند باعث گرفتگی عضله شود.پس اگر درد پا در شب را احساس میکنید حتما به نحوه ی خوابیدن خود دقت کنید و در صورت ناصحیح بودن آن را اصلاح نمایید.
تغییر فصل
درد پا در شب بیشتر از زمستان در تابستان دیده می شود. گرچه برای همه افراد درست نیست ، اما تکرر این گرفتگی ها در تابستان به اوج خود می رسد. درک این نکته مهم است که این گرفتگی عضلات ناشی از مسائل عصبی است – نه اختلالات عضلانی. آزمایش های الکترومیوگرام نشان داده است که اعصابی که از ستون فقرات به پایین ساق پا می روند باعث ایجاد این گرفتگی ها می شوند و علت درد ماهیچه پا در شب میشود.
پس چرا تابستان؟ زیرا رشد و ترمیم اعصاب در تابستان به دلیل افزایش میزان ویتامین D افزایش می یابد. بدن شما از قرار گرفتن در معرض آفتاب ویتامین D تولید می کند.در تابستان ، هنگامی که سطح ویتامین D شما در حال اوج گرفتن است ، بدن شما ممکن است در ترمیم سیستم عصبی “سریع” عمل کند ، که می تواند باعث ایجاد این گرفتگی ها شود.
کمبود آب بدن
برخی شواهد نشان می دهد که علت درد ماهیچه پا در شب کمبود آب بدن میتواند باشد. الگوی فصلی مشخصی در تعداد گرفتگی عضلات وجود دارد ، تعداد آنها در تابستان بیشتر و در زمستان تعداد کمتری وجود دارد.این نشان می دهد که گرما و احتمالاً تعادل مایعات در ایجاد گرفتگی عضو و درد پا در شب تأثیر دارند.کمبود آب ممکن است باعث عدم تعادل الکترولیت در خون شود ، که می تواند یکی از عوامل محرک گرفتگی عضلات باشد.
تمرینات سخت
مدت هاست که ورزش سخت با گرفتگی عضلات در ارتباط است. اضافه بار عضلات اسکلتی و خستگی می تواند باعث گرفتگی عضلات و علت درد پا در شب شود. محققان می گویند این حتی در میان ورزشکاران حرفه ای بسیار آموزش دیده نیز اتفاق می افتد.پس اگر احساس میکنید تمرینات سخت علت درد ماهیچه پا در شب شما می باشد،کمی به بدن خود استراحت بدهید.
کمبود مواد مغذی
کمبود کلسیم ، منیزیم و پتاسیم در گرفتگی عضلات و درد پا در شب نقش دارد. هر یک از این ویتامین ها به حفظ تعادل مایعات در خون و ماهیچه ها کمک می کنند ، بنابراین احساس می شود اگر از بین بروند ، گرفتگی ایجاد می شود.
اما باز هم ، مطالعات متناقض بوده اند ، بنابراین باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا بدانید که چگونه این مواد مغذی به طور مستقیم بر گرفتگی عضو تأثیر می گذارند.با این وجود اگر احساس کمبود این ویتامین ها را دارید حتما به پزشک مراجعه نمایید و بدن خود را از این ویتامین ها غنی سازید.
ایستادن طولانی مدت
افرادی که هر روز وقت زیادی را در حالت ایستاده می گذرانند بیشتر از افراد دیگر دچار گرفتگی پا و درد ماهیچه پا در شب می شوند. وقتی روی پایتان ایستاده اید اما در حرکت نیستید ، خون و آب در قسمت پایین بدن شما جمع می شوند. این ممکن است منجر به عدم تعادل مایعات و همچنین کوتاه شدن عضله و تاندون شود – همه اینها می تواند منجر به گرفتگی پا و علت درد ماهیچه پا در شب شود.
درمان پا درد چیست؟
معمولا آسیبهای جزئی نیازی به درمان نداشته و با درمانهای ساده خانگی مشکل برطرف میشود. اما اگر درد پا شدید باشد یا تورم و علائم عفونت را روی پا مشاهده کنید، باید به پزشک متخصص ارتوپد یا متخصص طب ورزشی مراجعه کنید. درمان به علت ایجاد درد بستگی دارد و میتواند موارد زیر را دربرگیرد:
- فیزیوتراپی: اگر درد ناشی از آسیب به عضلات یا ضعف در ماهیچهها باشد، این روش درمان مناسب است. فیزیوتراپی میتواند به درمان مشکلاتی از جمله نوروپاتی محیطی، التهاب تاندون عضلات اکستانسور و آسیب عصب پرونئال کمک کند. فیزیوتراپیست حرکات کششی و تمرینات ورزشی را به شما آموزش میدهد تا هر روز آنها را تکرار کنید. همچنین در مورد استفاده از وسایل کمکی مانند عصا یا ویلچر، فیزیوتراپیست تصمیم میگیرد.
- گچ مخصوص: گچ یا بوتهای مخصوص راه رفتن، برای آسیبهایی نظیر شکستگی در استخوانها.
- دارو: داروهای NSAID (داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی) یا سایر داروهای ضدالتهاب که میتواند به کاهش التهاب کمک کند. معمولا از استامینوفن، ایبوپروفن یا آسپرین برای کنترل درد استفاده میشود. ممکن است باتوجهبه منبع درد پزشک از داروهای دیگری هم استفاده کند.
- عمل جراحی: برخی از مشکلات مانند شکستگی استخوان، تاندونیت آشیل، نوروپاتی ناشی از فشار فیزیکی و آرتروز زانو در شرایط حاد نیاز به جراحی دارند.
درمان درد ماهیچه پا
یکی از درمانهای خانگی برای رفع درد ماهیچه و عضلات، حمام آب گرم است. حمام آب گرم به آرامشدن عضلات کمک میکند. همچنین با تکرار حرکات کششی میتوان درد را بهمرور از بین برد. اگر درد مربوط به قسمت ساق پا است، میتوانید پاهای خود را بکشید، طوری که انگشتان شما کاملا کشیده شود. اگر در قسمت ران دچار درد ماهیچه هستید، خم شوید و انگشتان پا را لمس کنید. ۵ تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید.
درمان درد پاشنه پا
درد در قسمت پاشنه معمولا با استراحت برطرف میشود. اگر درد شدید است، روزی دو بار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یخ را روی پاشنه قرار دهید. سعی کنید کفش مناسبی انتخاب کنید که به پاشنه فشار وارد نشود. داروهای ضددرد هم در تسکین درد مؤثر هستند. درصورتیکه راهکارهای خانگی جواب نداد، باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایشهای مختلف مانند تصویربرداری اشعه ایکس مشکل را شناسایی میکند.
درمان خانگی پا درد
درمانهای خانگی میتوانند برای پادرد در بسیاری از موارد کمککننده باشند. بیمار باید استراحت کند و تا حد ممکن به پای درگیر استراحت دهد. همچنین میتواند به مدت بیست دقیقه و نه بیشتر، یخ روی محل قرار دهد. اگر بیمار مجبور است راه برود، کفشهایی که بهخوبی اندازهاند و پا را محافظت می کنند و تنگ نیستند، بپوشد.
در بسیاری از مواقع دردپا موضوع جدی نیست و با چندین روش درمان خانگی میتوان آن را برطرف کرد. در ادامه تعدادی از راههای درمان این عارضه معرفی شدهاست. اگر با وجود انجام این روشها هنوز درد داشتید، حتما باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.
- حمام گرم: یکی از بهترین روشها است و میتوان با اضافهکردن نمک به آب و قراردادن پا در آن عضلات را تسکین داد.
- حرکات کششی: برخی از تمرینات کششی درد ماهیچهها را بهبود میبخشند. با کشیدن انگشتان میتوانید در تمام قسمتهای پا کشش را احساس کنید.
- تمرینات تقویتی: برای جلوگیری از درد باید عضلات قوی شوند. یکی از بهترین راهها برای تقویت عضلات پیادهروی منظم است. همچنین تمرینات قدرتی مانند استفاده از وزنه هم توصیه میشود.
- ماساژ پا: ماساژ باعث بهبود گردش خون میشود. لوسیون و روغن به روانشدن پوست کمک کرده و ماساژ را راحتتر میکنند.
- تعویض کفشها: برخی از کفشها غیراستاندارد هستند یا سایز مناسبی ندارند و باعث ایجاد درد میشوند.
- کمپرس یخ: این روش التهاب را کاهش میدهد. به مدت ۵ تا ۱۵ دقیقه یخ را روی قسمت دردناک قرار دهید تا به کاهش التهاب کمک کنید.
- داروهای مسکن موضعی: برخی محصولات بدون نسخه وجود دارند که با احساس خنکی و تسکین درد به شما کمک میکنند.
درمانهای خانگی میتوانند برای پا درد بسیار مفید باشند. تا جایی که میتوانید استراحت کنید و به مدت بیست دقیقه و نه بیشتر، از کمپرس یخ استفاده کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علت درد پا در شب چیست و چگونه میتوان آن را درمان کرد؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علت درد پا در شب چیست و چگونه میتوان آن را درمان کرد؟"، کلیک کنید.