مسعود پزشکیان با بیان اینکه هر کس بتواند اسناد بالادستی کشور را اجرا کند با ماست و هر کس نتواند با ما نیست، خاطرنشان کرد: خیلی مهم است که ما بدانیم که همه چیز را نمیدانیم. وقتی این را بدانیم به سراغ دانستن یا کمک گرفتن از افرادی میرویم که میدانند. اینجاست که انجمنها و گروههایی که بر محور دانایی و تخصص تشکیل شدهاند، از جمله فرهنگستان علوم پزشکی بسیار میتوانند به ما کمک کنند.
به گزارش هنر مدرسه، مسعود پزشکیان صبح امروز پنجشنبه در مجمع عمومی فصلی فرهنگستان علوم پزشکی، با اشاره به سخنان خود در دوران تبلیغات انتخاباتی، تصریح کرد: دولت چهاردهم مبنای کار خود را اجرای سند چشمانداز، سیاستهای کلی و قانون برنامه قرار داده و در این مسیر نه بر اساس نظر خودمان، بلکه بر اساس نظر و راهکارهای ارائه شده از سوی کارشناسان و مبتنی بر امکانات و منابع مالی موجود در کشور عمل خواهیم کرد.
پزشکیان ارتقای شاخصهای سلامت را از محورهای کاری دولت خود برشمرد و اظهار داشت: از لوازم ضروری ارتقای شاخصهای سلامت توجه به محرومین در راستای رفع بیعدالتی، فقر، تبعیض و نگاههای تکبعدی است. ما باید به کسانی بیشتر توجه کنیم که به دلیل محرومیتها در معرض خطر بیشتر هستند.
رئیس جمهور با بیان اینکه تقوا یعنی حرکت بدون خطا و بدون عوارض و تبعات یا با حداقل عوارض و تبعات، گفت: کسی که عملش با عوارض و تبعات زیاد همراه است، هر قدر هم بر انجام اعمال و مناسک عبادی تاکید داشته باشد، باز هم انسان با تقوایی محسوب نمیشود. انسان با تقوا اگر در یک اداره مشغول کار است، باید همه همتش جلب رضایت ارباب رجوع باشد.
پزشکیان بزرگترین و بالاترین ظلم را دروغگویی دانست و خاطرنشان کرد: چه ظلمی بالاتر از اینکه ما به خاطر سلیقه، گروه و جناح خودمان از پذیرش حرف و راه درست استنکاف کرده و مقابل آن بیایستیم؛ ما حرف درست را باید از کارشناسان بپذیریم، حتی اگر خلاف نظر و رای و منافع خودمان و گروهمان باشد.
رئیس جمهور حل مشکلات کشور را در گرو اتخاذ تصمیمات صحیح از سوی کارشناسان و نخبگان دانست و گفت: برای تمام مشکلات کشور راهحل وجود دارد، اما مشکل آنجاست که یا راهحلها را نمیشناسیم، یا مهارت و انگیزه اجرای آنها را نداریم. اگر باور ما این باشد که عقلکل هستیم و میتوانیم برای همه مشکلات راهحل ارائه دهیم، خطا رفتهایم و نخواهیم توانست مشکلات را حل کنیم.
پزشکیان از همه متخصصان از جمله نخبگان رشتههای مختلف پزشکی حاضر در جلسه خواست تا به دولت در حل مشکلات کشور به خصوص مسائل عرصه سلامت و درمان کمک کنند و افزود: دولت چهاردهم برای حل مشکلات عرصه سلامت و درمان همان راهی را خواهد پیمود که کارشناسان این حوزه توصیه کنند. همچنین تلاش خواهیم کرد جلسات شورایعالی سلامت را برای سامان دادن به روابط و تعاملات بینبخشی به طور منظم و مستمر برگزار کنیم.
رئیس جمهور نگاه عادلانه، فعال کردن روابط بینبخشی و جذب مشارکتهای مردمی را سه محور مهم در زمینه رفع مشکلات بخش درمان و سلامت عنوان کرد و اظهار داشت: باید به شکل واقعی به مردم در عرصههای مختلف میدان دهیم. امروز امیدی در دل مردم ایجاد شده و از خدا میخواهم به ما کمک کند تا اجازه ندهیم به ناامیدی تبدیل شود و در این راستا به سوی هر کسی که بتواند به ما کمک کند دست یاری دراز خواهیم کرد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه حرف صحیح را از سوی هر کس که باشد میپذیریم و از همکاری هر کسی که توانمندی حل مشکلات را دارد استقبال میکنیم، تصریح کرد: ما باید یکسری ابزار اندازهگیری و سنجش برای اینکه بدانیم چه کسی را در چه جایی قرار دهیم تدوین کنیم. پیش از این عموما افراد بر اساس روابط و دستهبندیها منصوب میشدند، اما ما فقط بر اساس اینکه چه کسی توانمندی اجرای کدام بخش از اسناد بالادستی را دارد افراد را منصوب خواهیم کرد. وقتی افراد بر اساس توانمندیها و برای اجرای اسنادی که درباره اهداف آنها اختلافی نیست منصوب شوند، دیگر دعوا و اختلاف موضوعیت ندارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه هر کس بتواند اسناد بالادستی کشور را اجرا کند با ماست و هر کس نتواند با ما نیست، خاطرنشان کرد: خیلی مهم است که ما بدانیم که همه چیز را نمیدانیم. وقتی این را بدانیم به سراغ دانستن یا کمک گرفتن از افرادی میرویم که میدانند. اینجاست که انجمنها و گروههایی که بر محور دانایی و تخصص تشکیل شدهاند، از جمله فرهنگستان علوم پزشکی بسیار میتوانند به ما کمک کنند.
پزشکیان تاکید کرد: باید بر محور اجرای اسناد بالادستی به یک نگاه و زبان مشترک برسیم و راهی را که مشخص است با قدرت طی کنیم. بخش سخت کار یافتن افرادی است که به پیمودن این راه باور داشته و از توانمندی لازم برخوردار باشند.
پیش از سخنان رئیس جمهور محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنانی، فضای انسجام و همدلی ایجاد شده در کشور و حضور یک پزشک متخصص در راس قدرت اجرایی کشور را فرصت مغتنمی دانست تا بتوان مشکلات بخش سلامت و درمان را که حدود ۷۰ درصد آن خارج از حوزه اختیارات وزارت بهداشت است، با همافزایی ظرفیتها رفع کرد و افزود: از فرهنگستان علوم پزشکی نیز انتظار داریم که بر اساس تجارب علمی و عملی ایرادات و مشکلات را احصا و راهکارهای رفع آنها را ارائه کنند تا بتوانیم با همکاری یکدیگر شاخصهای سلامت و درمان کشور را ارتقا بخشیم و مشکلاتی را که سالها حل نشده باقی ماندند، حل کنیم.
همچنین در ابتدای این جلسه علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و تعدادی از اعضا گزارشهایی از مهمترین مسائل بخش سلامت و درمان و نیز مشکلات جامعه پزشکی کشور ارائه کردند.
پایان خبر هنر مدرسه
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "در اجرای اسناد بالادستی بر اساس نظر کارشناسان و مبتنی بر امکانات کشور عمل میکنیم" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "در اجرای اسناد بالادستی بر اساس نظر کارشناسان و مبتنی بر امکانات کشور عمل میکنیم"، کلیک کنید.